Jan Pool

Wie is Jan Pool? (citaat van htrlink.nl)

Kenmerkend voor Jan Pool is dat hij mensen wil raken en uitdagen om Gods hart te zoeken en achter Jezus aan te gaan. Dat doet hij als spreker, mentor en schrijver. Jan valt op door zijn eerlijkheid en hoe hij zich kwetsbaar durft op te stellen. Thema's die hem na aan het hart liggen zijn: wandelen met God, het volgen van Jezus, vaderschap, gemeentebouw en leiderschap.

 

 

 

Jan Pool is ook verliefd op 'The Message' vertaling en leest het dagelijks!?

Werkelijk 'The Message' is zo mogelijk de wildste parafrase die je maar kunt vinden.

‘Van nu af aan brengt elke weg die je bewandelt je naar God.’ – Psalm 25:10a The Message

'Alle paden des HEREN zijn goedertierenheid en trouw voor wie zijn verbond en zijn getuigenissen bewaren.' NBG

Ook viert hij dagelijks in zijn eentje Avondmaal is dat nou werkelijk zoals Jezus het bedoeld heeft!?

De beste versie van jezelf worden | Jan Pool 

God wil dat jij jezelf bent, want Hij heeft jou een unieke identiteit gegeven. Door allerlei oorzaken kan je werkelijke identiteit soms diep verborgen liggen. Je Hemelse Vader wil dat je de beste versie van jezelf wordt.

 

Jan Pool is wat mij betreft meer een leefstijlcoach en eigenboekenpromotor dan een Bijbelleraar  Nu is er op zich natuurlijk niks mis met een leefstijlcoach die de Bijbel als kapstokje gebruikt, maar alstublieft ‘Jan’ gebruik de Bijbelteksten dan wel op een verantwoorde manier.


Pst... Misschien moet de beste versie van Jan Pool nog komen😊

Jan Pool de beste versie van jezelf worden
PDF – 159,4 KB 61 downloads

Hieronder een video van Robbert Veen met een "Kritische bespreking van een preek van Jan Pool met als thema: "Hoe is je relatie met God?" Dit is het tweede deel van de bespreking. Na de eerste dacht ik nog dat het meeviel - en Jan Pool is zeker niet het zwaarste voorbeeld van charismatische prediking - maar als je dan toch wat dieper kijkt zie je hoe de menselijke ervaring de strekking van de Bijbelse tekst geheel en al vervangt. Geen expositorische prediking waarin het Woord centraal staat, maar een emotioneel-persoonlijke boodschap. De naam Jezus kwam één keer voor in een bijzin. "Zonde" werd in het geheel niet genoemd."